Asbest verwijdering

XIVAC zuigtechnieken is druk bezig met de bouw van de ASVAC unit. Met deze unit is het mogelijk om asbest op te zuigen wat voor veel soorten asbest-verwijderingsklussen heel handig en kostenbesparend is. De ASVAC kan straks tegen de XIVAC aangezet worden. Het is dan mogelijk om 150 meter slang aan de XIVAC te hangen en asbest op te zuigen. Vervolgens kan de opgezogen asbest in een afgesloten ruimte gelost worden in bigbags die daarna door de ASVAC heen gaan en conform de regels ontsmet wordt. Het resultaat is een bigbag met asbesthoudend materiaal die meteen veilig verwijderd kan worden! Voor meer informatie over de ontwikkelingen kunt u onze nieuwspagina en LinkedIn volgen. Ook kunt u contact met ons opnemen zodat we de mogelijkheden voor uw bedrijf kunnen bespreken.

De ASVAC, de 3-compartimenten afzet unit, kan worden gehuurd  door gecertificeerde asbestverwijderingsbedrijven. Het opzuigen en in Bigbags verpakken van asbesthoudend materiaal is dan ook mogelijk in combinatie met de XIVAC.

Het wegzuigen van de bovenste laag zand uit kruipruimten, van de losgefreesde toplaag van een betonvloer, van de stukjes Eternit-platen na een brand of van los te steken spuitasbest, gaat met deze combi zo veel makkelijker, veiliger en sneller.

Isolatie verwijdering

XIVAC vacuum technology kan uw bedrijf ook helpen met het uitzuigen van isolatie. Verschillende materialen zijn mogelijk, zoals; glaswol, steenwol, isolatieschuimen. Bij het renoveren van gebouwen is het verwijderen van isolatie materialen uit muren en kruipruimten vaak een vereiste. Het is niet mogelijk nieuwe isolatie aan te brengen met de oude isolatie nog in de kruipruimte/spouwmuur. Ook bij het opnieuw isoleren van kruipruimten is dit belangrijk. Daarnaast is het lastig om bij de fundering van eenhuis te komen zonder eerst de oude isolatie en het water/modder te verwijderen. Bij de renovatie van eengebouw slaat men vaak het opnieuw isoleren over omdat het verwijderen van isolatie uit kruipruimten en spouwmuren een lastige en kostbare klus zou zijn. Wij hebben de XIVAC zo doorontwikkeld dat er zeer efficiënt en dus betaalbaar isolatie verwijderd kan worden. Neem contact met ons op voor meer informatie of een prijsindicatie.

Transshipments

XIVAC is ervaren in het uitvoeren van transhipments. Er zijn al erg veel verschillende transhipments met XIVAC’s gedaan en de mogelijkheden blijken oneindig. Zoals het leeg zuigen van Silo’s, containers, spoorwagons, filtersystemen van zwembaden, zandbakken, filters, dakgrind, straalgrit etc.

Overladen containers

Wat wij veel doen bij XIVAC is het overladen van beschadigde of verkeerd geladen containers. Er zijn extreem veel producten mogelijk(voornamelijk bulk) zoals granulaten, korrels, beendermeel, plastic korrels, enz. Wij kunnen het overladen naar een andere container of silowagen, we kunnen het echter ook afzakken in bigbags, octabins enz. Wij hebben altijd een XIVAC klaarstaan voor noodgevallen, onze INCIDENT CONTROL SERVICE 24/7.

De XIVAC’s worden steeds vaker ingezet voor het overladen van producten uit beschadigde of verkeerd geladen bulkcontainers. Dit kan met extreem veel producten (voornamelijk bulk en poeders) worden gedaan, zoals granulaten, kunstmest, beendermeel, plastic korrels, starch, enz. Wij kunnen het overladen naar een andere container of silowagen, we kunnen het echter ook afzakken in bigbags, octabins enz. Het overladen van brandbare producten kan hierbij onder stikstof condities worden uitgevoerd.

Maatwerk oplossingen

Staat uw praktijkgeval hier niet bij, neemt u dan contact met ons op want wij hebben jarenlange ervaring in het oplossen van pneumatische verplaatsing van zeer veel verschillende producten. Ook voor een speciale mobiele of stationaire zuig- (blaas-/afzak)unit voor in uw fabriek of voor uw product kunnen wij uw partner zijn!

Industriële reiniging

Het doel van de XIVAC was een industriële alleszuiger te zijn die, wanneer er geen 10 m3 of meer hoeft te worden meegenomen, niet onder doet voor bestaande grote (dure) vacuumwagens maar dan tegen een fractie van de prijs. Dit is gelukt en IR-bedrijven weten ons steeds vaker te vinden voor het veel efficiënter kunnen uitvoeren van industriële reinigingsklussen. Dus ook voor industriële reiniging of voor opruimwerk na calamiteiten: een XIVAC staat voor u klaar!

Overige mogelijkheden

De XIVAC is zeer veelzijdig. Het is onmogelijk om alle mogelijkheden weer te geven in deze folder. Het leuke van de XIVAC is dat er elke keer weer nieuwe toepassingen blijken te zijn waarvoor de wagens zich uitstekend in laten zetten. Op het gebied van industriële zuig- , afzak- en verblaaswerkzaamheden is de XIVAC’s niets te gek. Hieronder vindt u nog enkele voorbeelden van toepassingen waar de XIVAC’s al voor gebruikt zijn. Voor al deze toepassingen bleek de XIVAC een zeer effectieve en economische, maar vooral een handige oplossing. Neemt u vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken!