Asbest verwijdering

wegzuigen asbest

Asbest komt steeds vaker naar boven. Er zijn veel recente ontwikkelingen op het gebied van asbest in het nieuws. Asbest word echter sinds de oudheid gebruikt, wij zijn er pas recent achter gekomen dat asbest ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Asbest is voornamelijk gebruikt in:

asbestcement: onder meer gebruikt in golfplaten, rioolbuizen, schoorsteenpijpen, dakleien, bloembakken, warmhoudplaatjes, enzovoort. In deze toepassing zijn de vezels stevig gebonden en komen ze niet vrij zolang het materiaal in goede staat en onbeschadigd is. Het bewerken ervan wordt afgeraden;

spuitasbest: is tot 1978 veel toegepast als brandwerend- en isolerendmiddel in schepen en gebouwen. Het is zeer kwetsbaar en bij beschadiging en onoordeelkundige verwijdering leidt het tot grote asbestvezelverspreiding;

-vloerbedekking: onder vinylvloeren werd vroeger (tot ongeveer 1980) soms een asbestviltlaag aangebracht.

-verharding van buitenwegen: door asbestcementfabrieken gratis afgestaan afval werd in de verre omtrek ervan gebruikt voor onder meer erfverharding.
Het verwijderen van dit soort asbesthoudende materialen is een lastige en tijdrovende klus. In veel gevallen kunnen wij u veel tijd, geld en energie besparen.

Onze oplossing!

Voor het verwijderen van asbest zijn wij een special ontwikkelde zuig- en afzakunit (de ASVAC) aan het bouwen zodat u straks eenvoudig en veilig asbest houdende producten op kunt zuigen en kunt afzakken. Voor dit speciale product hebben wij financiele ondersteuning van de Europese Unie. U kunt de ontwikkelingen omtrent deze unit volgen via onze nieuwsberichten.

asbest verwijdering subsidie                   

Voor meer informatie over asbest kunt u kijken op:

wikipedia
overheid
Stichting Certificatie Asbest
asbest startpagina